Om oss

Gorbie v Bad-Boll  SG 1 Siegershau 1990


En uforglemmelig opplevelse.


Det er få forunt å handle en hund på Tyske Siegershau som blir nr 1 uansett klasse.


Siegerschau i Frankfurt. Gangerksprøven er avsluttet og Tor Og Gorbi von Bad Boll blir Jugendsieger 1990.

I 1971 fikk jeg min første schäferhund og meldte meg umiddelbart inn i Schäferhundklubben. Valget falt da på avdeling Romerike der jeg ble tatt i mot av fantastiske,idealistiske schäferhundentusiaster. Jeg ble raskt med i styre og stell og hadde en «læretid» som var helt enestående. Her var bruksdommere, eksteriørdommere og organisasjonsfolk sammen aktive på treningssamlingene og man fikk schäferhundhistorie, innføring i rasens anatomi og hvorfor,samt utallige timer med bruksfolket på skauen.

Min kunnskap til det tyske språket førte meg fort sammen med våre den gang inviterte dommere fra rasens hjemland og bånd ble knyttet til rasens hjemland gjennom disse bekjentskaper.

Min første «hundetur» til Tyskland ble gjennomført i 1975. Den gangen var kvalitetsforskjellen på de tyske og norske hundene stoooor. Helt overveldet og begeistret kom jeg hjem og siden har det blitt mange turer til rasens hjemland hvert eneste år. Av de beste oppdretterne i verden ble jeg satt inn i tankegangen om hvordan og hvorfor de drev med oppdrett av schäferhund, og dette har jeg prøvd å ta med meg videre i mitt oppdrett som jeg begynte med i starten på 80 tallet. Først uten kennelnavn, så under navnet Vindelbroen og fra år 2000 under navnet Veemtroppen.

I løpet av alle disse årene har det blitt lagd en rekke topphunder under mine «merkenavn» og selvfølgelig noen ikke så gode. Legger vekt på å holde meg orientert om hva som foregår i moderlandet, og har fokus på sunnhet, mentalitet, anatomi og bruksegenskaper.

Siden 1973 har jeg uten opphold innehatt tillitsverv i klubben lokalt, sentralt( 13 år som leder og to år som nestleder) og åtte år som styremedlem i WUSV, Verdensunionen for Tyske Schäferhunder.

Å kunne delta som oppdretter og organisajonsmann for denne fantastiske rasen har gitt meg masse glede. Jeg har truffet utrolig mange interessante mennesker i inn og utland, og ikke minst har det garantert bidratt til god helse og et stabilt sinn. Med en livsstil som dette opplever man selvfølgelig også nedturer, men de får aldri overskygge ønsket om at hver kombinasjon man lager skl være litt bedre enn den forrige.


Tor med sine to første schäferhunder tatt på Sunnmøre i 1973.


Dikor IPO 3


Norsk, Svensk og Finsk vinner brukshundklasse hann.VA1

Tor og Hans Peter Rieker, innehaver av kennel Bad-Boll i heftig meningsutveksling over PCen. Hans Peter Rieker er den nålevende mest sukseesrike oppdretter i Tyskland. Vi har hatt et nært forhold siden 1982 og er den som har betydd mest for meg når det gjelder påfyll av kunnskap til rasen.

Tor og Gunhild i aksjon på Schwabenschau i Würtemberg, Tyskland.

Kia og Else på seierspallen på norsk Vinner utstilling 2015. Det er de to på toppen av pallen.

Tor og Daisy tar en pust i bakken på svabergene i Kjøvangen. Tor er han som har fått godis.

Faruk, Nora, Tor og Freud

Sikre dine barn og hunder med et bilbur fra WT- Metall